Võsuperes tegutseb terves Baltikumis haruldane muinastaidekeskus

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Kaljujooniste ekspert Väino Poikalainen selgitamas, et joonised ei asu mitte vertikaalsetel, vaid just nimelt horisontaalsetel kaljudel.
Kaljujooniste ekspert Väino Poikalainen selgitamas, et joonised ei asu mitte vertikaalsetel, vaid just nimelt horisontaalsetel kaljudel. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Võsupere külas Palmse külje all pole sinna sattunul pealtnäha midagi erilist peale hakata. Aga sellest petlikust esmamuljest ei maksa end eksitada lasta, sest seal asub kogu Baltikumis üsna ainulaadne paik.

Endise külapoe ruumidesse on tegusad inimesed sisse seadnud muinastaide koja ehk muistsete kaljujooniste ja -maalingute näitusepaiga-muuseumi. Keskuse tööd korraldab MTÜ Viru Koda ühes Eesti Muinastaideseltsi liikmete ja sõpradega. Kohapeal tegutsevad aktiivselt Anne Kurepalu ja kirglik kaljujooniste uurija Väino Poikalainen.

Praegu saab näitusemajas vaadata kolme näitust. Esimene neist on kunstnik Eve Tiidolepa vilditööde näitus. Täpsemalt kasutab kunstnik vilditöödes kaljujooniste motiive. “Norra, Alta, Äänisjärve ...” viitab muinastaide koja eestvedaja Väino Poikalainen näituse eksponaatidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles