Kadunud punamonument leiti kinnisvaraportaali kaudu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pioneerijuht Vaike Allikvee mälestustahvel avati Tudu kooli seinal 29. oktoobril 1957 ning leiti nüüd pragunenult ühe talumaja seinalt.
Pioneerijuht Vaike Allikvee mälestustahvel avati Tudu kooli seinal 29. oktoobril 1957 ning leiti nüüd pragunenult ühe talumaja seinalt. Foto: KV.EE

Ka Vinni valla punamonumentidel pole enam pikalt seista jäänud. Kolme suurema saatuse otsustab vallavolikogu septembris. Heino Kallaste mälestustahvli eemaldamise plaani laual ei ole. Nädal tagasi tuli aga juhuslikult välja ka üks vahepeal kadunud olnud mälestustahvel.

Vinni vallas on kolm suuremat punamonumenti: Viru-Jaagupi monument, mille alla on päris kindlasti maetud säilmed, ning mälestuskivi Vilgu teeristis ja Ulvi lähistel. 

"Augustis plaanime teha neile kolmele paikvaatlust," ütles Vinni vallavanem Rauno Võrno. Täpsemaid juhiseid, kuidas monumentide maha võtmisel tegutseda, oodatakse asjakohastelt ametiasutustelt. "Septembri volikogus teeme ülevaate olukorrast. Me ei torma, ootame ka riigi seisukohta," lisas Võrno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles