Keskkonnaamet kutsub talgutele haruldasi elupaiku parandama

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Mohni saar.
Mohni saar. Foto: Marianne Loorents

Sellel suvel saab igaüks panna käed külge Eestis haruldaste liikide ja koosluste seisundi parandamisele. Nimelt ootab keskkonnaamet vabatahtlikke appi talgutele Harjumaal, et taastada haruldase ebapärlikarbi elupaiku Pudisool, nõmmeniite Mohni saarel ja kukemarjanõmmesid Rammu saarel.

“Talgutel osalemine on suurepärane võimalus ühendada looduskaitseliselt vajalik ja kasulik töö meeldejääva elamusega looduskaunites paikades, kuhu muidu ehk niisama uitama ei satu. Kujundades jõesängi ebapärlikarbile sobilikuks elupaigaks või puhastades nõmmesid ja luiteid puudest, anname ühiselt panuse meie haruldaste liikide püsimiseks Eesti looduses ka tulevikus,” rääkis keskkonnaameti projektijuht Riina Martverk.

30. ja 31. juulil on vabatahtlikud oodatud jõe taas­tamise talgutele Lahemaa rahvuspargis Pudisoo jõel Kuusalu vallas. Talgutel punutakse sirgeks kaevatud jõelõigule vitstest paunu, et soodustada jõe taas looklevamaks muutumist, tekitada eri sügavusega elupaikasid ja püüda välja liigseid setteid. Talgualal on võimalik näha seitse aastat tagasi tehtud sama töö tulemusi, õppida tundma Eestis ja mujal maailmas haruldase ebapärlikarbi omapärast eluviisi ja kohalikke loodusväärtusi. Pudi­sool on talgujuht Jürgen Karvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles