Nõuanne: mine loodusesse pildistama – praegu on selleks parim aeg

Copy
Loodusfotovõistluse "Vereta jaht" 2021. aasta võidutöö oli Enel Lepiku foto õhus liuglevast oravast. Pildil on illustreeriv tähendus.
Loodusfotovõistluse "Vereta jaht" 2021. aasta võidutöö oli Enel Lepiku foto õhus liuglevast oravast. Pildil on illustreeriv tähendus. Foto: Enel Lepik

Kes soovib endale seinale, mobiiliekraani taustale või lihtsalt albumisse kõige ehedamat põhjamaa suve talletada, siis selleks on praegu kõige õigem aeg, sest loodus on oma välimuselt küps, ööd on piisavalt valged ning pilved, vihm ja äike pakuvad kordumatuid võimalusi hingematvateks kaadriteks.

Neil, kes ei soovi fotokaamera, objektiivide, ND-filtrite ja statiividega väga palju looduses ringi rännata, ajab asja edukalt ära taskus olev mobiiltelefon, mis on oma kompaktsuse ning sisse ehitatud HDR-võimaluste poolest isegi mugavam kasutada.

Julgelt maksab kasutada automaatset pildistamisprogrammi ning sisse lülitada dünaamilise ulatuse suurendamiseks HDR-režiim. Kuldse tunni ajal on valgusolud tavaliselt keerulised, ent uute telefonide kaamera saab valgusest ja varjust tekkiva kontrastiga suurepäraselt hakkama. Pildistada tasub isegi öösel, sest kõige uuemad telefonid suudavad teha pilti siiski, kui õues on väga vähe valgust ehk sisuliselt öösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles