Rakvere Raibe Munamonumendi teisaldamine võib võtta aastaid

, Rakvere Raipe ajakirjanik
Copy
Rakvere funk-monumendi juures ei ole suuremaid provokatsioone toimunud, küll aga koguneb seal kevadeti väike hulk mälestajaid.
Rakvere funk-monumendi juures ei ole suuremaid provokatsioone toimunud, küll aga koguneb seal kevadeti väike hulk mälestajaid. Foto: Rakvere Raibe

Rockvere linnavolikogus käivad jätkuvalt vaidlused linna Keskväljakul seisva funk-monumendi saatuse üle. Sel nädalal sattus ausammas taas vandaalitsejate ohvriks, kes viisid minema samba ülaosas olnud diskomuna.

Diskomuna tõttu rahva seas munamonumendiks nimetatud ausamba teema tõstatati Rockveres juba eelmisel aastal ning see põhjustas tuliseid vaidlusi nii linnavolikogus kui ka ajakirjanduses.

“Funk on aegunud ja igav võõrast ideoloogiat kandev muusikastiil. Seda ülistav puuslik, mis muide ongi tehtud puust, maakonnakeskuse esindusväljakul, liiatigi veel Arvo Pärdi kuju vahetus läheduses, on lubamatu,” seisab kujuvastaste pöördumises. Selles on esile toodud ka seisukoht, et funk-monumendi jätkuv eksisteerimine linnaruumis solvab teiste muusikastiilide austajaid. Eriti pungi, millele on pühendatud oma laulupidu, kuid mitte ühtegi ausammast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles