Koroona ja koerad häirivad suurüritust

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Kaks aastat tagasi kuulutati avatud talude päev avatuks kartulipealinnas Simunas perekond Põldmaa kartulikasvatusettevõttes. Tänavu on avaüritus Viljandi maakonnas Pajumäe talus.
Kaks aastat tagasi kuulutati avatud talude päev avatuks kartulipealinnas Simunas perekond Põldmaa kartulikasvatusettevõttes. Tänavu on avaüritus Viljandi maakonnas Pajumäe talus. Foto: Sten Semjonov

Eeloleval nädalavahetusel on kahtlemata üheks suursündmuseks järjekorras kaheksas avatud talude päev, kus meie maakonnast osaleb tänastel andmetel 21 maaettevõtet või talu. Neist 16 on lahti nii laupäeval kui ka suurürituse põhipäeval pühapäeval.

Põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja Reve Lambur rääkis, et kahjuks on paljud talud sunnitud osalemisest loobuma, sest pererahvas on haigestunud koroonasse. Lääne-Virumaal puudutab see tänastel andmetel ühte talu.

Lamburi sõnul on ka neid majapidamisi, kes on avastanud, et neid polegi avatud talude nimekirjas. Nemad siis kohe sinna ka lisatakse. Info hankimisel soovitaski Lambur internetis vaadata avatud talude kodulehte, kus on kõige täpsem info. Võrreldes mullusega on tänavu üks erinevusi see, et eelmisel aastal saadi talupäevade kohta infot trükikaardilt, mida jagati kütusetanklates. Lamburi sõnul sel aastal trükikaarte tanklates pole, vaid ainus kaart avaldati eelmisel nädalal Maalehe vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles