Auto pesemine aiavoolikuga võib teha sõidukile karuteene

Merly Raudla
Copy
Auto pesus.
Auto pesus. Foto: Shutterstock

Autoekspert märgib, et veel praegugi ei tea paljud sõidukiomanikud, kuidas auto pesemine aiavoolikuga, lindude väljaheidete koristamata jätmine autolt või väikestest täketest ja kerekahjustustest möödavaatamine võib sõidukit lähiaastate jooksul mõjutada.

Amservis järelteenindusega tegeleva Kaido Pauli sõnul on tavaliselt igal viiendal töökotta jõudval autol mõni täke, mõlk või muu kerevigastus, mis vajaks reageerimist – isegi kui auto omanik on toonud auto hooldusesse hoopis mõnel teisel põhjusel. Kuigi taolised vigastused autol tunduvad olevat paratamatud, annab neid tema sõnul vältida.

"Näen pea iga päev kasvõi kaupluse autoparklas, kuidas need vigastused tekivad, olgu selleks hooga lahti lükatud ja teise auto pihta läinud autouks, väikese valearvestusega tagurdamine või hoopis üleliigne, aga valesti hooldatud auto, mille omanik püüab kuiva lapiga sellelt tolmu eemaldada," kirjeldab Amservi Viljandi ja Paide esinduses tegutsev Paul ning jagab nõu, mida tuleks auto paremaks hooldamiseks teada ja silmas pidada.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles