Välismaa noored said Karepal kokku

Christina Veinberg
, suvereporter
Copy

Sellel nädalal on Karepa rahvamajja üle Euroopa kokku tulnud 20 noort tantsijat, kes kõik jagavad kümne päeva jooksul kaaslastega oma teadmisi ja kogemusi.

Tantsulaagri Alide idee sai alguse 28-aastasest rootslannast Fredrika Burvallist, kes on ise tegelenud tantsimisega ligikaudu 10 aastat. Naise sõnul on ta juba mitu aastat unistanud sellest, et Karepal tantsulaager korraldada, sest selle paigaga on tal eriline seos. Naise vanaisa Väino Vimberg, kes põgenes sõja ajal Rootsi, on pärit Toolselt, seega kasvas mees üles sealses piirkonnas. Praegu on nende perel Karepal ka suvila, kus igal aastal puhkamas käiakse.

"Ma tahtsin korraldada mingisugust viisi kokkusaamise ja ma teadsin selle koha kohta. Siis ma võtsingi Heliniga [Karepa Seltsi esimehe Helin Uustaluga] ühendust," ütles Burvall. Naise sõnul on Karepa talle väga armas koht ning ta tahtis seda näidata ka teistele. "Karepa tähendab mu jaoks palju," ütles noor rootslanna. Laagri tarbeks telliti Eesti kunstnikult Regina-Mareta Soonseinalt ka graafika, mis kanti omakorda laagrilistele mõeldud särkidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles