Politsei aitas metsa eksinud seenelisi

Merly Raudla
Copy
Möödunud nädalavahetusel sai häirekeskus selle hooaja kolm esimest teadet metsa eksinud seenelistest ja marjulistest.
Möödunud nädalavahetusel sai häirekeskus selle hooaja kolm esimest teadet metsa eksinud seenelistest ja marjulistest. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Möödunud nädalavahetusel sai häirekeskus selle hooaja kolm esimest teadet metsa eksinud seenelistest ja marjulistest. Kõik eksinud pääsesid politsei abiga metsast välja. Sel hooajal pole Lääne-Virumaal metsa eksinud inimesi veel tarvis olnud otsida.

Politsei paneb nädalavahetuse eel metsa seenele minejatele südamele, et mobiiltelefon olgu kaasas, erksavärviline riietus seljas ning plaan peas, kuidas eksimise korral käituda.

Möödunud aastal eksis Eesti metsadesse ja rabadesse rekordarv ehk ligi 150 seenelist ja marjulist, kes helistasid abi saamiseks hädaabinumbril. Töisemad nädalavahetused tõid lausa kümneid ja kümneid juhtumeid ühtejutti, kus telefonitsi, patrullsõiduki sireeni, signaalrakettide, teenistuskoera, ahelike, kopteri ja igasuguse tehnika abil inimesi metsast välja aidati. Eriliselt paistis silma Ida-Virumaa, kust laekus möödunud aastal enim teateid metsa eksinud seenelistest ja marjulistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles