Alanud viljakoristus toob põllutehnika teedele

Merly Raudla
Copy
Kombain põllul.
Kombain põllul. Foto: Dmitri Kotjuh

Juba on näha põldudel esimesi kombaine – viljakoristuse hooaeg on alanud. See tähendab, et teedel liigub tavapärasest rohkem suuri põllumajandusmasinaid ja kombaine. Põllumehed paluvad kaasliiklejatelt mõistvat suhtumist ja tähelepanelikkust.

Lõuna-Eesti pool on alustatud viljakoristusega, nendib Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige, Viru-Nigulas asuva Rabaveere talu peremees teraviljakasvataja Olav Kreen. "Esimesena koristatakse tavapäraselt talirüpsi ja siis algab teiste talikultuuride koristus: oder, nisu ja nii edasi. Meil siin põhjarannikul läheb aga veel natuke aega, et põllule saada," ütles Kreen.

Kreeni sõnul on praegu algamas viljakasvatajate kõige intensiivsem aeg. "Oled kas põllul või kuivatis. Masinad on väljas 24/7. See toob eelkõige just maapiirkondades liiklusesse tavapärasest rohkem põllumajandustehnikat," sõnas ta ning avaldas lootust, et autojuhid on tähelepanelikud ja mõistvad. "See on toidu tootmiseks ülioluline etapp ja laias vaates töö, mis meid kõiki toidab," märkis põllumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles