Galerii ⟩ Lambad jooksid huntide eest hobuse ja eesli juurde varju

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy

Võiks öelda, et maailma ühed õnnelikumad lambad elavad Assamallas Savi talus. Miks? Sest neil on kaks suurt sõpra, eesel Pets ja hobune Tsirkus, kelle juurde vajaduse korral huntide eest pageda. Ja hiljuti just selline vajadus oligi.

Aga Savi talu peremehe Kristjan Saluvee juhitud loomi tutvustav ring algas küülikutest. Enne haavikuemandate juurde minekut küsis talu peremees arvukalt publikult, et kes on saanud kassilt küünistada. Paljud. Ja kes on saanud, need teavad, kui valus see on. "Jänese küünistamine on kümme korda hullem," hoiatas talu peremees ja andis loa küülikute puure avada ja neid silitada. Enne kui Saluvee oma hoolealuste toitmiseks leivatükke jagas, juhtis ta tähelepanu asjaolule, et kindlasti ei tohi pikkkõrvu toita poest ostetud kapsa ja porgandiga. Reeglina on poetoodang kasvatatud ohtra väetise toel ja peremehe sõnul lõpeb küülikutele sellise toidukraami pruukimine surmaga.

Et tegemist oli järjekorras juba viienda grupiga, palus Saluvee küülikutele leivapalukesi mitte peale pressida, juhul kui nad süüa ei taha, sest eelmised grupid on neid samuti toitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles