Tumedat verd sulid mängivad kurte ja koguvad annetusi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Annetusi küsinud tõmmut verd "kurttumm" näitas oma loole usutavuse lisamiseks ka allkirjadega paberilehte.
Annetusi küsinud tõmmut verd "kurttumm" näitas oma loole usutavuse lisamiseks ka allkirjadega paberilehte. Foto: Anton Neidre

Kui sulidest häiritud inimene häirekeskusesse helistas ja soovis nädalavahetusel Rakvere Põhjakeskuse juures tegutsenud kelmidest teada anda, põgenesid kurttummadena esinenud kolm tõmmut verd inimest kohe minema, et pool tunnikest hiljem juba kesklinnas Turu Kaubamaja juures taas välja ilmuda. Need inimesed kogusid oma sõnul annetusi kuulmis- ja kõnepuudega vaesust kannatavate laste keskuse rajamiseks Eestis, millest tegelikult mingit infot pole.

Seltskond kelme tiirutas Põhjakeskuse ümbruses laupäeval. Ostukeskuse külastaja Janar Nagel jälgis nende tegevust pisut pikemalt ja kinnitab, et "kurttummad" olid üsna pealetükkivad. Ta helistas ka häirekeskusesse, et informeerida politseid. "Nad said kohe aru, kuhu helistasin, ja lasid kiiresti jalga. Ilmselt oli mulle ka silm peale pandud ja nemad omakorda jälgisid minu tegevust," oletas Nagel.

Mees rääkis, et kõigepealt märkas ta tõmmut verd naist K-Rautas riiulite vahel tiirutamas. "Tuli minu juurde, aga ma ajasin ta minema. Siis nägin, et ta käis isegi müüjatega midagi seletamas. Suhtles žestide abil," meenutas Janar Nagel. "Seejärel näitas üks vanem mees naisele isegi tühja rahakotti, püüdes selgitada, et sularaha pole, aga naine üritas selgeks teha, et läheme siis pangaautomaadi juurde sularaha võtma. Õnneks see vanem härra haneks ei läinud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles