Vaade: sulid ninapidi rahakoti vahel

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aivar Ojaperv
Aivar Ojaperv Foto: Vladislav Musakko

Ma ei saa üldistada ja näpuga näidata rahva või rahvuse suunas, sest ma ei tea nädalavahetusel Põhjakeskuse juures gastroleerinud sulide päritolu – see, et nad sõitsid ringi Poola numbrimärgiga autoga, ei tähenda, et nad oleksid poolakad või Poola riigi kodanikud. Seepärast ütlen “tõmmut verd inimesed”.

Paneb imestama, kuidas mõne “tõmmut verd inimese” jaoks on sulitegemine lausa kutsumus või elukutse. Selle asemel et kodukandis otsida ja leida endale mõni töö, võetakse auto ja sõidetakse mööda Euroopat ringi ainsa eesmärgiga kelleltki raha välja petta. Või siis varastada. Või mõlemat.

Põhjakeskuse juures tegutsenud sulid olid üsna pealetükkivad. Nad olid head suhtlejad, ja kui keegi ühe neist minema ajas, tuli teine. Selliste isikuomadustega võiks olla ausa töö tegija, suurepärane müügimees! Need Eesti poisid ja tüdrukud, kes müüvad kaubanduskeskustes pensionifondide osakuid ja tont teab mida, oleksid pururikkad, kui nad oskaksid sama osavasti inimestega jutule saada, kui need tumedat verd võõramaalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles