Elu tahab elamist

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Riik seisab silmitsi looduskatastroofiga. Reoveed saastavad jõgesid ja järvi, osa põllumaast on mürkidest läbi imbunud. Suured alad on mineeritud nii, et surm võib sind oodata igas metsatukas. Kui kaugel on aeg, mil sõja hind muutub ukrainlaste jaoks liiga kõrgeks? Aga kunagi lõpeb ka see sõda.

Ukrainlased väsivad, sest sõjakoleduste keskel ei suuda ükski inimene pikka aega ennast emotsionaalselt ja mõtteliselt vormis hoida, ja siis võtavad ka füüsilised haigused tervise sihikule. Naabrite õhinapõhine toetus aegamööda raugeb, sest inimeste oma elu tahab samuti elamist. USA ja lääneriikide juhid ei saa pidevalt arutada ainult Ukrainaga seonduvat. Nende selja taga on oma riik ja rahvas, kes ootab lahendust oma muredele.

Saksamaa energiajulgeolekul seisab ees tõehetk, sest Venemaa vastased teevad valu ka lääneriikide majandusele. Putini selg on vastu seina ja lahinguväljal valitseb bardakk, aga keegi ei tea, milliseid üllatusi Kremli valitsejal meile veel varuks on. Õppetunnid Peterburi põiktänavatel on toonud Putini võimuhierarhia tippu ja ta hoiab sellest kinni oma elupäevade lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles