Tapa linnapäevad tulevad taas

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Tapa linnapäevad 2019.
Tapa linnapäevad 2019. Foto: Vladislav Musakko

Tapa linn tähistab 5.–7. augustil oma 96. aastat. Linnaõiguse sai asula ametlikult endale 30. juunil 1926. Tapa valla kultuurikeskuse direktori Heili Pihlaku sõnul hoitakse juubelijärgsel aastal madalamat profiili ning keskendutakse oma linnale. "Meil on oma linn, mida me armastame ja hoiame," lausus Pihlak.

Varasema muusikakooli pargi asemel on sel aastal linnapäevade epitsentriks kultuurikeskus. Laupäeva hommikut alustatakse lipuheiskamise tseremooniaga, pärast mida on võimalik juua hommikukohvi koos endiste linnapeadega ning muljetada tulevikust ja minevikust.

Linnapäevade kavas on olemas kõik traditsioonilised ja armastatud tegevused. Head-paremat saab endale soetada laadalt, valitakse kauneim koer, mõõtu saavad võtta rammumehed, korvpallurid ja mälumängurid ning reede öösel orienteerutakse linna vahel. Tänavatele tuuakse mitu näitust ja vallaraamatukogus on huvilistel võimalik tutvuda USA saatkonna rändnäitusega. Tapa Linna Orkester annab reedel suvise kontserdi kultuurikojaesisel platsil ning laupäeval astuvad pealaval üles mitmed kohalikud ja armastatud muusikalised rühmitused. Reedel saab kultuurikojas Tapa näiteringi esituses näha Kazys Saja lavatükki "Polüglott." Oma uksed avavad laupäeval kaheksa kodukohvikut. Linnapäevad lõpetatakse tantsuõhtuga, kus rahvast tantsitab Rolf Roosalu. "Keskendume sel aastal küll iseendale, aga külla võivad kõik tulla," rääkis Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles