Maakonnas toimub kokku 18 Ukraina ja Eesti noorte lõimumislaagrit

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Käsmu lahe merepääste pealik Eduard Vainu noortele päästevõtteid tutvustamas.
Käsmu lahe merepääste pealik Eduard Vainu noortele päästevõtteid tutvustamas. Foto: Maris Pruuli

Juuni lõpus algasid esimesed lõimumise ja keeleõppe laagrid Ukraina ja Eesti noortele. Üle Eesti korraldatakse riigi toetusel 280 laagrivahetust, neist 18 Lääne-Virumaal. “Mõte laager korraldada oli juba pikemat aega, kuid projektid ei saanud toetust ning siis, kui Harno avas konkursi, helistas mulle Merili Vipper (Palmse mõisa direktor – AT) ja käis välja mõtte korraldada Eesti-Ukraina laager,” meenutas Ave Pappe Tapa Lastekaitse Ühingust.

15.–19. augustini toimuv laager on mõeldud 15 Eesti ja 15 Ukraina noorele vanuses 7–14 aastat. Laagrisse oodatakse eeskätt Tapa vallas elavaid lapsi. Korralduskulud katab täies ulatuses Harno ehk haridus- ja noorteamet.

“Igal päeval on erinev teema, millega tegeletakse. Kõigepealt on päev noortekeskuses, kus teeme tutvumismänge, grupitöid, räägime laagrist ja lepime kokku reeglites, mis meie laagris kehtivad. Teisel päeval lähme matkama põhjarannikule, kus külastame ka Palmse mõisa ja Käsmut. Kolmas päev oleme Tapa kultuurikojas erinevaid tegevusi tegemas. Neljandal päeval läheme Kõrvemaale matkama ja viiendal päeval seikleme Luureretkedega,” rääkis Pappe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles