Galerii ⟩ Taktikalise meditsiini kutsemeisterlikkuse võistluse võitsid PPA kiirreageerijad

Copy

Teisipäeval ja kolmapäeval Lääne-Virumaa eri paigus toimunud taktikalise meditsiini kutsemeisterlikkuse mõõduvõtu võitsid suure edumaaga Lääne prefektuuri kiirreageerijad. Teisele kohale jäi kahel viimasel korral võidutsenud K-komando ja kolmandale isikukaitsebüroo.

Võistluse peakorraldaja, PPA arendusekspert Heiko Porvali sõnul on üle kahe aasta toimuva võistluse peamiseks eesmärgiks arendada kõigi esmareageerijate meditsiinilise abi andmise oskusi. "Meie töös tuleb sageli ette olukordi, kus politseinikud jõuavad sündmuskohale – olgu selleks raske liiklusõnnetus või tulistamine – enne kiirabi," sõnas ta. "Sestap on oluline, et esmareageerijatel oleksid teadmised ja oskused, kuidas osutada kannatanule elupäästvat esmaabi." Porval lisas, et võistkondade tase on iga aastaga läinud aina paremaks. "Korraldustiim valmistas ette 22 erineva sisuga ülesannet, mis olid kõik koostatud eluliste ja keerukate sündmuste põhjal. Nii vanad tegijad kui ka esmakordselt võistlusest osa võtnud võistkonnad lahendasid 22 tunni jooksul kõik ülesanded meisterlikult," tunnustas Porval võistlejaid.

Võistlusel hindajana osalenud Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja Lilian Läätse sõnul oli võistluse tase väga hea. "Seekord mängisime hindajatena ka punktisüsteemi veidi ümber nii, et maksimumpunkte koguti vaid väga heade soorituste eest. Üllatajaks oli esmakordselt võistlusel osalenud Hiiumaa politseijaoskonna meeskond, kes näitas uskumatult head osavust ja vastupidavust," rääkis Lääts. Tema sõnul tõestas võistlus ilmekalt, et kui politseinikud, vanglateenistuse töötajad või sõjaväepolitseinikud jõuavad sündmuskohale enne kiirabi, siis on abivajaja kindlates ja turvalistes kätes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles