Viru Folgi ajal saab Käsmus lisaks heale muusikale osa kohalikust toidust ja käsitööst

Christina Veinberg
, suvereporter
Copy
Tammeka kodukohvikus toimetava Berit Soosaare ja Gunnari sõnul on nende uus hobi küll raske, kuid kogemust väärt.
Tammeka kodukohvikus toimetava Berit Soosaare ja Gunnari sõnul on nende uus hobi küll raske, kuid kogemust väärt. Foto: Evelin Sammel

Järgmisel nädalal ootab Käsmu kaluriküla ees Viru Folk. Selleks on valmis nii käsitöömüüja kui ka oma aias kodukohviku avanud kohalikud.

Käsmu käsitööpoes tegutsev Epp Ojalill sõnas, et tema on folgiks igati valmis. Naine on varasemalt kaasa löönud ka folgi korraldusmeeskonnas. Ojalille sõnul on suvel Käsmus toimuvad üritused väga toredad, sest need toovad kalurikülla rahvast, kes muidu sinna ei satuks. “See [folk] on väga oodatud asi meil ikka,” ütles ta. Poemüüja sõnul satuvad paljud külastajad nende poodi just tänu suvelavastustele ja kontsertidele. “Meie oleme tõeliselt valmis kohe,” sõnas Ojalill rõõmsal meelel.

Käsmus aasta ringi elavatel Berit Soosaarel ja tema naabrimehel Gunnaril tuli sellel suvel mõte proovida kätt toidumaailmas ning avada kodukohvik. “Mõtlesime, et prooviks peale viitteist aastat arvuti taga töö tegemist burgerit müüa,” ütles Berit Soosaar. Mõeldud, tehtud ning hea koostöö viljana pandi hoovi püsti kohvik, mis kannab nime Tammeka kodukohvik ja kus pakutakse külalistele burgerit, frititud kala, šašlõkki ja külma suppi. Berit Soosaare sõnul on nad menüü koostamisel lähtunud põhimõttest, et see oleks lihtne, kuid toidud samas kvaliteetsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles