Haljala vald võttis kasutusele taotluste esitamise e-keskkonna

Merly Raudla
Copy
Spoku keskkonda sisselogimine on mugav ja selleks saab kasutada nii ID-kaarti, mobiili-ID-d kui ka Smart-ID-d.
Spoku keskkonda sisselogimine on mugav ja selleks saab kasutada nii ID-kaarti, mobiili-ID-d kui ka Smart-ID-d. Foto: Arvo Meeks

Haljala vallavalitsus on võtnud kasutusele taotluste esitamise e-keskkonna Spoku. Spoku on taotluste vastuvõtu ja menetlemise süsteem kohalikule omavalitsusele ning iseteeninduskeskkond elanikule.

Keskkonna kasutuselevõtuga soovitakse lihtsustada taotluste esitamist ning kiirendada ametnike tööd taotluste menetlemisel. Ühtlasi võimaldab Spoku keskkond taotlejal jälgida iseteeninduskeskkonnas esitatud taotluse hetkeseisu.

Haljala valla IT-arendusspetsialist Alexey Demin sõnas, et koos Haljala vallaga kasutab Eestis Spoku iseteeninduskeskkonda 39 omavalitsust. "Spoku iseteeninduskeskkonna kasutuselevõtmisega lihtsustame elanike jaoks vallavalitsusele taotluste esitamist. Spoku liidestub mitmete registritega, mistõttu on taotlust esitades osa lahtreid juba eeltäidetud," selgitas Demin ning lisas, et keskkonda sisselogimine on mugav ning selleks saab kasutada nii ID-kaarti, mobiili-ID-d kui ka Smart-ID-d.

Spokus on võimalik vallavalitsusele esitada üle 30 erineva taotluse. Spoku kasutuselevõtt ei tähenda, et vallavalitsusele enam paberkandjal ja e-posti teel taotlusi esitada ei saaks. Jätkuvalt võtab Haljala vallavalitsus taotlusi vastu ka paberkandjal ning e-posti teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles