Silmapiiril seilamise unistus sai tõelisuseks

Merly Raudla
Copy
Evelin Tamme esimene fotonäitus Vergi seltsimajas.
Evelin Tamme esimene fotonäitus Vergi seltsimajas. Foto: Evelin Sammel

Maalilises kalurikülas Altjal jälgis väike tüdruk merd ja unistas. Unistas seilata silmapiirile. Nõukogude okupatsiooni ajal ei tulnud see kõne allagi. Nüüd aga on üleval Evelin Tamme esimene fotonäitus “Meri, mu meri”.

Kuldkollase Vergi seltsimaja välisseinal saab muu hulgas imetleda fotosid Norra Lofoodidest ja Soome lahe rannikualadest. Evelin Tamm on viimastel aastatel koos perega Läänemere risti-põiki läbi purjetanud. Hunnitutest jäädvustustest sündinud näitus peegeldab armastust mere ja purjetamise vastu.

“Miks ma seda näitust teen, on see, et Eestis on nii palju rannikut ja nii palju merd. Aga inimesed ei ole enam harjunud merel käima, merel käimise harjumus on muutunud,” selgitas Tamm ja lisas, et varem oli väga tavaline, kui eestlane käis Soomes äri tegemas. “Sinna sõideti oma paadiga kogu aeg edasi tagasi. Selles ei olnud midagi erilist,” rääkis Tamm nõukogude aja eelsest perioodist. “Okupatsiooniaeg on harjumuse merel käia ja kaugemale sõita katkestanud. Minu meelest on oluline seda taastada,” toonitas Tamm. Tema sõnul on oluline, et perekond, kes elab mere ääres, teaks, kui tore on paadiga merel sõita, puhata ja matkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles