Teatejooksus näitas eestlastest parimat minekut Heino Ollin

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Evely Kaasiku võitis Eestile aegade esimese medali Euroopa meistrivõistlustelt.
Evely Kaasiku võitis Eestile aegade esimese medali Euroopa meistrivõistlustelt. Foto: Aldis Toome

Põlulas lõppenud Euroopa meistrivõistlustel toimusid viimasel päeval teatejooksud. Heino Ollin Rakvere Orienteerumisklubist oli Eesti kolme tiimi avavahetuse jooksjate seas parim, kuigi Eesti maastikud olid harjumatud.

Tugevas konkurentsis lõpetas Rakvere Orienteerumisklubi liige Heino Ollin oma etapi 14. kohal, kaotust liidrile Rootsile poolteist minutit. Samas oli ta kolme startinud Eesti meeskonna parim avavahetuse jooksja. Eesti esindusmeeskonna avavahetuse jooksja saabus kohale, kui kaotust liidrile oli kogunenud 2.41 ning veel tosin võistlejat peale Ollini olid oma võistkonnakaaslase rajale saatnud.

Esindusmeeskonna liige Lauri Sild tõstis tänu tehniliselt puhtale jooksule meeskonna 13-ndaks (+5.27). Viimases vahetuses oli tõeliselt heas hoos Kenny Kivikas, kes möödus rajal Belgia, Leedu ja Poola võistkondadest ning jõudis järele ka Soome ja Prantsuse ankrumeestele, kellega koos võideldi alates kuuendast punktist. Eelviimasest viimasesse kontrollpunkti joostes kaldus Prantsuse esindaja Mathieu Perrin õigest suunast kõrvale ning jäi neljanda koha heitlusest välja. Pikas lõpuspurdis oli Miika Kirmula Kenny Kivikast kiirem. Eesti meeskonnale seega viies koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles