Jooksusari ületas ekvaatori

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Veel noorteklassi kuuluv Robin Randoja edestas kõiki vanemaid konkurente.
Veel noorteklassi kuuluv Robin Randoja edestas kõiki vanemaid konkurente. Foto: Martin Piir

Lääne-Viru jooksusarja kuues etapp joosti Viru-Nigula rahvajooksu raames. Kui ilmateade oli umbmääraselt lubanud, et lõuna paiku on kohati sajuvõimalus, siis selguski, et see koht oli Viru-Nigula kant. Veidi enne võistluse algust ladistas ikka päris tublisti ja lastejooksudest osavõtjad said paraja sahmaka krae vahele. Igatahes täitusid korraldajate telkidealused varju otsivatest jooksjatest tihedalt. Ka põhijooksul osalejad said veidi kastetud, ja kuna rajal olid nii mõnedki tõusud ja laskumised, oli mõnedel püsti püsimisega omajagu probleeme.

Jooksu peakorraldaja ja ühtlasi rajameistri Ainar Sepniku sõnul on sport selles suhtes aus, et tingimused on kõigile võrdsed. Enda tehtud rajal tublil 17. kohal ja oma valla parima mehena lõpetanud Sepnik lausus, et vihmas jooksmine on ülimõnus ja tulemused alati paremad kui palava ilmaga.

Viru-Nigula rahvajooksu 7,2 km pikkusel põhidistantsil võitis üldarvestuses M16 vanuseklassi noormees Robin Randoja, Kaarel Kilki (ViKe) ja Tanel Laumetsa ees. Naistest oli parim tallinlanna Olga Andrejeva, teine hiljutine olümpiamaratoonar Lily Luik ja kolmas kohaliku valla kiireim naine Irina Savinitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles