Kombucha valmistamine on väärt proovimist

Margus Vahter
, suvereporter
Copy
Kombucha-meister Liis Järvamägi.
Kombucha-meister Liis Järvamägi. Foto: Krisleen Kahr

Liis Järvamägi on väikeettevõtja, kes on alates 2018. aastast valmistanud kombucha’t ehk teeseenejooki. Enda tegutsemise võtab Järvamägi kokku kui soovi õpetada inimesi elu nautima.

“Käisin 2018. sügisel sõbrannaga söömas. Leidsin menüüst huvitava nimega joogi ja otsustasin ära proovida. Tegu oli kombucha’ga, mis mu mäletamist mööda võis olla isegi valge teega tehtud. Seal oli natuke millimallikasarnast ollust sees ja mulle tundus see natuke veider, aga samas huvitav,” meenutas Liis Järvamägi esmast kokkupuudet teeseenejoogiga.

Ettevõtja rääkis, et teeseenejoogi valmistamiseni jõudis ta vanaema kaudu, kes oli saanud joogi valmistamiseks vaja mineva seene küla pealt. Vanaema jagas seent lapselapsega ja andis kaasa sõnad, et sellega saab teha limonaadisarnast jooki. “Aga mulle sellest ei piisanud, sest mulle tundus, et päris nii ei käi, et võtan ja teen. Uurisin internetist ja hakkasingi seda ise ka tegema,” ütles Järvamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles