Luurevõistlus paneb raudsed mehed proovile

Copy

Täna ennelõunal jooksis neljaliikmeline võistkond kaitseliidu Rutja harjutusväljakule. Kaks esimest jooksid, kolmas liipas paremat jalga ja viimasel, neljandal, olid sportlaste keeli jalad vatti täis. Aga alles eile lõuna ajal olid nad Rakveres rahvusvahelise admiral Pitka luureretke avamisel naerusuised täisjõus mehemürakad.

Rutja harjutusväljakul oli viis kontrollpunkti. Neis esimeses tuli näidata oma pioneeriteadmisi ja rakendada neid praktikas. Pioneeride põhiülesande võib kokku võtta ühe lausega: teha omadele liikumine võimalikult lihtsaks ja vastastele võimalikult raskeks.

Praktilise ülesande juures askeldas eile ennelõunal ühendvõistkond, kus olid Ameerika ühendriikide, Eesti ja Bosnia-Hertsegoviina vormi kandvad mehed. Neil tuli teha etteantud vahenditest lõksmiin ja paigaldada. "Mehed on väsinud," sõnas kontrollpunktis olnud vaatleja. Ülesannet hakkas lahendama korraga neli meest. Vaatleja tõi näite, et Järvamaa esindusel oli võistkonnas lõhkeainetega seotud spetsialist, kes kiiresti lõksmiini kokku pani, tõmmates seejärel üle teeraja traadi. Kui teerajal liikuja seda ei märka ja traati puudutab, käivitab see lõhkeseadeldise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles