Kohalikud noored avavad Peipsi toidu tänaval heategevusliku restorani

Christina Veinberg
, suvereporter
Copy
Restoranis Hea Tegija paneb tööle käed külge koguni 20-liikmeline meeskond.
Restoranis Hea Tegija paneb tööle käed külge koguni 20-liikmeline meeskond. Foto: Erakogu

Augusti teises pooles avataval Peipsi toidu tänaval teevad uksed valla üle neljakümne ajutise restorani, mille menüü on keskendunud Peipsimaa puhta tooraine väärtustamisele. Meie enda kohalikud noored panevad juba kolmandat aastat järjest kaheks päevaks Lemmaku puhkemajas püsti pop-up-restorani Hea Tegija ning annetavad kogu teenitud kasumi loomade heaks.

Heategevusliku restorani eestvedaja Eva Linda Roosti sõnul katsetasid nad viis aastat tagasi kõigepealt emaga väikest kodukohvikut, kuid järgmisel aastal lihtsalt osalejatena toidutänavat külastades otsustasid, et soovivad siiski ka ise kaasa lüüa ja tulevikus juba suuremalt.

Roost ütles, et kuna restoran taheti ette võtta suurelt, oli vaja appi kutsuda lisatööjõudu. “Kuna me ei teadnud, palju meile külastajaid tuleb, siis me mõtlesime, et teeks seda vabalt ja heategevuslikus korras, et kõik, kes meile appi tulevad, teevadki seda tasuta, ja kõik, mis me teenime, annetame,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles