Rahvaalgatusega soovitakse ära hoida Rakvere lennuvälja müüki

Margus Vahter
, suvereporter
Copy
Triin Vareku sõnul on linnavalitsus korraldanud enampakkumisi, et leida lennurajale operaator, kes hakkaks sealset piirkonda arendama. Seni ei ole ühtegi otsust ega eelnõu lennuraja müümiseks tehtud. Varasemalt on antud huvilistele võimalusi piirkonda arendada, kuid neist on jäänud vajaka.
Triin Vareku sõnul on linnavalitsus korraldanud enampakkumisi, et leida lennurajale operaator, kes hakkaks sealset piirkonda arendama. Seni ei ole ühtegi otsust ega eelnõu lennuraja müümiseks tehtud. Varasemalt on antud huvilistele võimalusi piirkonda arendada, kuid neist on jäänud vajaka. Foto: Meelis Meilbaum

Veebikeskkonnas petitsioon.ee kogutakse toetust, et säilitada Rakvere lennuväli ja takistada tulevikus selle müüki. Linnapea Triin Vareku sõnul ei ole linn plaaninud kinnistut, kus lennurada asub, müüa.

Petitsiooni algataja, 53-aastane lendur Dmitri Bilitšenko rääkis, et on lennukit juhtinud seitse aastat ja kasutanud Rakvere lennurada korduvalt, mistõttu on selle säilimine talle oluline.

Bilitšenko sõnul on ta tuttavate abiga lennuraja pinda silendanud ning külvanud sinna muruseemet. “Hooaja jooksul niidame seda, koristasime kive ja tihendame pinda,” nimetas ta hooldustöid, mis tagavad lennuraja kasutuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles