Uurikad täitsid Käsmu hoogsa linnufolgiga

Christina Veinberg
, suvereporter
Copy
Uurikate ansamblisse kuulub 11 noort, kuid kogu meeskond on nende sõnul tunduvalt suurem.
Uurikate ansamblisse kuulub 11 noort, kuid kogu meeskond on nende sõnul tunduvalt suurem. Foto: Ain Liiva

Noortest talentidest koosnev ansambel Uurikad andis eile alanud Viru Folgile kõva avapaugu. Esitusele tulnud laulud panid publikul jala tatsuma ning suu kaasa laulma.

Noorteansambel Uurikad koosneb 10–16-aastasest noortest, kes kõik on pärit Kuusalu vallas asuvast Uuri külast, mille järgi anti kolm aastat tagasi ka popfolkansamblile nimi. Lisaks samale elukohale ühendab paljusid ansamblikaaslasi midagi enamat. "Pool meist on suguvõsa, nii et ..." asus Uurikate noor akordionimängija Matias Kosemets vahvalt vastama küsimusele, kui palju noored väljaspool prooviruume koos aega veedavad. Hanna Liisa Talts lisas, et kuigi sugulussidemed hoiavad neid niigi tihedas kontaktis, suhtlevad nad ansambliväliselt üksteisega palju ja seda täiesti vabatahtlikult.

Noortel on kolme tegutsemisaasta peale ette näidata mitu kõva saavutust. Nende hulka võib lugeda nii CD väljaandmise kui ka tiitli "Noor pärimusbänd 2022" võitmise. Uurikatele omane särasilmsus ja võimas lavaenergia ei jäänud märkamata ühelgi Viru Folgi külastajal. Kontserti nautivate inimeste kiidulaul vahvatele noortele kostis isegi nendeni, kes viibisid pealavast eemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles