Kombainer vajas arstiabi

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Kiirabi andis viljapõllu põlengus viga saanud kombainerile esmaabi.
Kiirabi andis viljapõllu põlengus viga saanud kombainerile esmaabi. Foto: Madis Veltman

Esmaspäeva lõunal käisid päästjad Väike-Maarja vallas Nadalama külas kustutamas viljakoristuse käigus põlema läinud põldu. Tuli oli levinud kahele hektarile. Kombainer vajas arstiabi ja põlengust oli ohustatud ka mets. Tulekahju likvideeriti kella 13.58-ks.

Nadalama külast pärit taimekasvatustootja Reelika Preem tõdes, et kuiv ilm soodustab küpsemist ja vili on parajalt kuiv, kuivatuskulud on väiksemad. Põldude süttimist tuleb sügiseti ette. "Kui heeder riivab kõrgemat kivi põllul, võib tekkida säde ning sellise ilmaga pole palju vaja. Kombain võib süttida, kui masinat ei ole enne põlluleminekut hoolikalt puhastatud," selgitas Preem, kel endalgi kombaineriluba olemas. Tema sõnul võib viljalõikusel tekkinud kuiv viljatolm koguneda kombaini mootori ligidale ja seal kuuma saada. "Õnneks kombainerid ise saavad kiirelt jaole ning eemalt näevad ka viljavedajad, kui midagi juba kahtlast märkavad," selgitas Preem.

Pärastlõunal süttis samuti viljakoristuse käigus kaks hektarit põldu Avanduse külas. Kombainer viga ei saanud. Samuti polnud ohustatud hooned ega mets. Tulekahju lokaliseeriti kella 16.33-ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles