Maakonna omavalitsuste liit rakendab koosoleku pidamisel teist korda erilist formaati

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi.
VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi. Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tegevjuht Sven Hõbemägi ütles, et eeloleval neljapäeval on kavas arutada läbi probleemsemad teemad. See on tavalise koosoleku ettevalmistav osa ja pärast kohalike omavalitsuste volikogude valimisi eelmise aasta oktoobris on Hõbemägi sõnul seda formaati kasutatud vaid ühel korral.

Kui tavaliselt on meediaesindajad VIROL-i tegemiste kajastamisel teretulnud, siis neljapäeval toimuv on klassikaline töökoosolek, kuhu hea tava kohaselt pole kõrvalised isikud oodatud. "Lihtsalt tahame vabas õhkkonnas paari asja arutada," selgitas Hõbemägi.

Omavalitsusliidu tegevjuht tõi näiteks, et jutuks tuleb Näpi kooli saatus. See on Vaeküla kooli õigusjärglane, kus õpivad erivajadustega lapsed. Hõbemägi sõnul on selles koolis kõige enam Rakvere linna ja valla lapsi. Aga käiakse ka teiste omavalitsuste haldusalalt. Probleem seisneb selles, et riik lõpetab Näpi kooli rahastamise ja omavalitsused on kahe valiku ees: panna kool kinni või leida raha, et erivajadusega lapsed saaksid Näpil oma haridusteed jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles