Rakveres etendub noorte tantsulavastus “Udus või ilmsi”

Christina Veinberg
, suvereporter
Copy
Reedel esietenduvas lavastuses lööb kaasa 56 noort tantsijat.
Reedel esietenduvas lavastuses lööb kaasa 56 noort tantsijat. Foto: Evelin Sammel

Üle Eesti kokku tulnud noored toovad selle nädala lõpus Rakvere publiku ette võimsa kontsertetenduse, mis on pühendatud Eesti taasiseseisvumispäevale.

“Udus või ilmsi” üks koreograafidest Maarja Pruuli rääkis, et lavastuse idee sünd ulatub juba sellesse aega, kui Eesti sai sajaaastaseks ning selle puhul loodi kodumaale kingituseks tantsulavastus “Ärka üles”. Sellest omakorda sündis idee pühendada taasiseseisvumispäevale juba suuremalt ette võetud vaatemäng ja etendada seda nimelt Rakveres.

Eesti Tantsuagentuuri juhataja ja “Udus või ilmsi” eestvedaja Raido Bergsteini sõnul lasub idee elluviimisel osa aust Rakvere kultuurikeskuse direktoril Eve Altel, kes on juba pikka aega uurinud, millal saab mõnda noorte tehtud lavastust Rakveres näha. “Ta on vist juba kolm aastat minu käest küsinud, et millal tuleb, me tahame suurt ja erilist asja. Mina kogu aeg ütlen, et jõle kerge on tellida, aga keeruline teha,” rääkis Bergstein naljatamisi. Mees selgitas, et selliste ettevõtmiste jaoks peab olema hea idee ja veel parem tiim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles