Ukraina õpilased hakkavad õppima nii eraldi kui ka eestlastega koos

Margus Vahter
, suvereporter
Copy
Eesti ja Ukraina lipp
Eesti ja Ukraina lipp Foto: Марко Саарм

Algaval õppeaastal jätkavad paljud Ukrainast pärit õpilased kooliteed kohalikes koolides. Mõned koolid on otsustanud, et hakkavad kasutama eriklasside loomise võimalust, kuid teised soovivad, et toimuks lõimumine, ja ukrainlased paigutatakse tavaklassidesse.

Rakvere linnavalitsuse hariduse peaspetsialist Jane Palu rääkis, et Rakvere linnas asuvad 1. ja 2. klassi õpilased septembrist õppima Rakvere reaalkooli (endine Rakvere reaalgümnaasium) õppehoones, 3. ja 4. klassi õpilased Rakvere Vabaduse kooli (endine Rakvere gümnaasium) Tallinna tänava õppehoones ning 5.–9. klassi õppurid paigutatakse Rakvere Vabaduse kooli Vabaduse tänava õppehoonesse.

Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee lausus, et otsus tehti, toetudes koolijuhtide pikaajalisele kogemusele. “Loomulikult [peeti silmas] ka seda, kuidas efektiivselt kõiki ressursse ära kasutada,” sõnas Kaljuvee ja lisas, et kevadega võrreldes on Ukrainast pärit õpilaste arv Rakvere linnas peaaegu sama. “Sellepärast, et gümnaasiumiealiste lastega nüüd Rakvere linn enam ei tegele, meie katta on ainult põhikooliealised koolilapsed,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles