Seitset Lääne-Viru imelist koduümbrust hakkab kaunistama rahvusvärvides mastivimpel

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Albert Beržinsi koduaed on kaunis igal aastaajal.
Albert Beržinsi koduaed on kaunis igal aastaajal. Foto: Erakogu

Selgusid Eestimaa imetlusväärsed kodud. Lääne-Virumaalt pälvis tunnustuse seitse kaunist koduümbrust.

Riigihalduse minister Riina Solman tunnustab silmapaistva töö eest koduümbruse heakorrastamisel ning kaunistamisel kokku 150 isikut ja organisatsiooni üle Eesti. Lääne-Virumaalt pälvisid tunnustuse Ülle ja Lembit Sillandi, Ebavere tervise- ja puhkekeskus, KÜ Tamsalu mnt 4 Väike-Maarjas, perekond Kaleva, Albert Beržins, perekond Talalaev ja Sõmeru põhikool.

"Kodu ja kodukoha kaunis ümbrus ning sellesse panustamine on eestlastele alati omane olnud. Kuid sellise südamelähedase tegevusega luuakse palju suuremat väärtust – kaunitest kodudest saab kokku hoolitsetud ja korrastatud kodukant, kus inimesed hea meelega elavad," sõnas riigihalduse minister Riina Solman. "Suur tänu kõigile, kes Eestimaale ilu ja tõelist kodutunnet luua aitavad," lausus minister.

Tunnustuse "Rahvusvärvides lipukultuur" saajatele antakse tänukiri ja Eesti rahvusvärvides mastivimpel üle piirkondade vastavatel tänuüritustel. Mastivimpli idee on lipuvärvide kaudu süvendada omariiklusetunnetust ning arendada meie lipukultuuri.

Laureaatide seas on nii üksikisikuid, perekondi, organisatsioone kui ka kogukondi, keda tunnustatakse eeskujuliku ja silmapaistva töö eest oma koduümbruse heakorrastamisel ning kaunistamisel.

Tunnustuse annavad rahandusministeerium ja Eesti Kodukaunistamise Ühendus kohalike omavalitsuste esitatud ettepanekute alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles