Berliini Trahter teeb röövellikule elektrihinnale ninanipsu (2)

Merly Raudla
Copy
Roman Kusma lülitab kõige kõrgema elektrihinna ajal restoranis pliidi välja.
Roman Kusma lülitab kõige kõrgema elektrihinna ajal restoranis pliidi välja. Foto: Marianne Loorents

Täna õhtul kella kuue ja seitsme vahel tõuseb elektrihind rekordilisele kõrgusele. Selleks puhuks otsustas ettevõtja Roman Kusma, et lülitab oma Rakvere kesklinnas asuvas söögikohas tunniks ajaks elektripliidi ja -ahju välja.

Praegused elektrihinnad on ületanud kõik mõistuspärasuse piirid ning mine tea, võibolla tuleb varsti ka restoranides elektriahjud ja elektripliidid vanaemaaegsete puupliitide vastu vahetada.

Berliini Trahteri omanik Roman Kusma tunnistas, et hakkas kalkuleerima, kui kulukaks nii kõrge elektrihinna puhul pliidi töös hoidmine läheks. "Pliidil on neli plaati, igaüks viiekilovatine, kokku 20 kilovatti. Kui meil on kilovati hind neli eurot, siis tunni ajaga oleks ühe pliidi elektrikulu 80 eurot," arvestas Kusma. "See on mõeldamatu ja uskumatu," avaldas ettevõtja imestust. Pliit ei ole mõistagi ainus elektritarbija restoranis. Nii tekkiski Kusmal mõte, et probleemile tähelepanu juhtimiseks tuleb restoranis köök välja lülitada. Kunded siiski tühja kõhuga jääma ei pea, sest salatit saab hakkida, magustoidud on samuti olemas. Lihtsalt sooja toitu ei saa. Külmkappe välja ei lülitata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles