Venekeelne kontsert osutus volgasakslaste usuürituseks

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Reppide pereansambel kolmapäeva lõuna paiku Rakvere turul. Esinevad Alexander Repp (paremalt kolmas) ja tema lapsed Nicole, Nina, Loida, Weniamin ning Manuel, samuti Johann Berg, Julia Steinbaron ja Naatan Sheshenko.
Reppide pereansambel kolmapäeva lõuna paiku Rakvere turul. Esinevad Alexander Repp (paremalt kolmas) ja tema lapsed Nicole, Nina, Loida, Weniamin ning Manuel, samuti Johann Berg, Julia Steinbaron ja Naatan Sheshenko. Foto: Evelin Sammel

Kolmapäeval tekitas Rakvere kesklinnas ärevust vali venekeelne laul turu nurgal. Politseiauto parkis end moosekantide lähedusse, nood tinistasid kitarri ja kääksutasid viiulit, kuid peagi selgus, et tegemist ei ole tankisõpradega, vaid millegi hoopis ebamaisemaga.

Ürituse eestvedajaks ja hingeks osutus 50-aastane Alexander Repp, kes – nii üllatav, kui see ka ei tundu – on Tapalt pärit volgasakslane.

Mees emigreerus Tapalt Saksamaale 1996. aastal, kus tal on abikaasa Olgaga 12 last, kellest noorim on ühe-, vanim 28-aastane. Lasterohkus on suguvõsas ikka au sees olnud, sest Alexander isegi on pärit kümnelapselisest perest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles