Festival Station Narva avalikustas esimesed artistid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eesti hiphopi supergrupp A-Rühm toob piirilinna nii uut kui ka vana.
Eesti hiphopi supergrupp A-Rühm toob piirilinna nii uut kui ka vana. Foto: Station Narva

Festivalil Station Narva esinevad Red Snapper Inglismaalt, Onuka Ukrainast ning kodumaised legendid Mahavok ja A-Rühm.  

 Narvas muudetakse 8.–11. septembrini kaks ajaloolist Kreenholmi kvartali hoonet – Narva kunstiresidentuur (NART) ja Kreenholmi juhtkonnahoone – koos nende vahelise hooviga viiendat korda toimuva Station Narva ühendatud festivalialaks. Kolme lava esinejate seas on nii rahvusvaheliselt tuntud artiste kui ka Eesti legende ja tulevikutegijad.

Ukraina elektrofolgikollektiivi Onuka alustaladeks on produtsent Eugene Filatov ning laulja-laulukirjutaja, bändi nägu ja hing Nata Zhyzhchenko. Nimi Onuka, mis tähendab ukraina keeles lapselast, teeb kummarduse Nata vanaisale, kuulsale pärimuspillide meistrile, kelle loodud instrument sopilka kõlab paljudes Onuka lugudes.

1993. aastast tegutsenud Londoni trio Red Snapper on tuntud oma teedrajava elektroakustika ning tumeda funk'i, hiphopi, dub'i, psühhedeelse surfi ja afrodžässi sulami poolest. 1982. aastast tegutsenud Mahavok tuleb Narva algkoosseisu tuumikuga, esitades lugusid nii Vaikmaa värskelt duubelplaadilt "Ajarada" kui ka bändi aegadeüleseid hittlaule ja instrumentaalpalasid.

Eesti hiphopi supergrupp A-Rühm toob piirilinna nii uut kui ka vana. Cool D, Genka, Kozy ja DJ Critikali tänavu ilmuva plaadi esiksingel "Üks veel” räägib hiphopi juurtele viidates sellest, et hea pidu ja oleng ei taha kunagi lõppeda.

Nii reedel kui ka laupäeval järgnevad kontserdiprogrammile peod jõeäärses muusikaklubis Ro-Ro.

Kreenholmi kvartalis ja Gerassimovi pargis toimuvad ka päevased tasuta üritused linnalava kontsertidest eakate tantsupeoni ning kunstiresidentuuri suveprojektide esitlused. Samuti kutsub festival seiklema Kulgu piirkonna paadigaraažides ehk Narva Veneetsias ning osa saama narvapärasest hommikusöögist ja Bazari aruteludest. Reedel, 9. septembril toimub traditsiooniline loomemajanduse ettevõtluspäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles