Kadrina kirikus kõlab klassika sopranilt, flöödilt ja orelilt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Flötist Anne Jalakas musitseerib erinevatel pillidel.
Flötist Anne Jalakas musitseerib erinevatel pillidel. Foto: Kadrina Kirik

Laupäeva, 20. augusti õhtul kell 19 tähistatakse Kadrina kirikus Eesti taasiseseisvumispäeva klassikaõhtuga. Tegemist on viimase kontserdiga kiriku sellesuvises kontserdisarjas.

Seekord astuvad kuulajate ette sopran Pille Riin Erikson, flötist Anne Jalakas ja organist Külli Erikson.

Kadrinas kasvanud Pille Riin Erikson on lõpetanud kiitusega Georg Otsa nimelise muusikakooli klassikalise laulu eriala õpetaja Heli Veskuse lauluklassis.

Anne Jalakas alustas flöödimänguõpinguid Viljandis Tõnu Sepa juures ja arendas end edasi Georg Otsa nimelises muusikakoolis, Tallinna riiklikus konservatooriumis ning Eesti muusika- ja teatriakadeemias selliste õpetajate käe all nagu Kaljo Vest, Ago Rääts, Elmar Peäske, Matti Helin ja Neeme Punder. Lõpetanud on ta interpretatsioonipedagoogika magistriõppe flöödimängu alal Raivo Peäske juhendamisel. Anne Jalakas on palju tegelenud varajase muusikaga ning mänginud mitmesugustes vanamuusikakoosseisudes ja -projektides.

Rahvusromantilisi orelipalu esitab ja soliste saadab organist Külli Erikson.

Kontserdi korraldab Kadrina Kiriku Oreli SA, toetab Eesti Kultuurkapital. Kontsert on piletiteta, korraldaja on tänulik sissepääsul tehtava vaba suurusega annetuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles