Läänevirulased kiitsid 27 luuletusega kodupaiga ilu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Konkursi "Paiga vaim" luuletused kõnelevad Eestimaa ilust.
Konkursi "Paiga vaim" luuletused kõnelevad Eestimaa ilust. Foto: Marianne Loorents

Kaunitele Eestimaa paikadele pühendatud luulevõistlusele "Paiga vaim" saadeti ligi 300 luuletust, neist Lääne-Virumaalt 27.  Parimad luuletused selguvad rahvahääletusel 20. augustiks.

Toimetaja tõlkebüroo eestvedamisel toimunud kaunitele Eestimaa paikadele pühendatud luulevõistlusele "Paiga vaim" saadeti ligi 300 luuletust. Kõige rohkem luuletusi saadeti Harjumaalt, Saaremaalt ja Viljandimaalt. Lääne-Virumaalt saabunud 27 luuletust leiab SIIT.

Luulekonkursist on osa võtnud nii kogenud luuletajad kui ka sõnaseadjad, kes teevad luulemaailmas esimesi katsetusi. Luulekonkursi kõige vanem osaleja on teadaolevalt 89-aastane Helje Müür Lääne-Virumaalt. Helje saatis konkursile kaks luuletust. Loe "Kodused paigad läbi aastate" SIIT  ja "Looduselemb linnas" SIIT

Luulevõistluse noorim osaleja on teadaolevalt 10-aastane Elisabeth Jõgevamaalt luuletusega "Minu kodu".

Paljud luuletused on inspireeritud kodupaigast, merest, metsast, teest, õuest, talust, mõnest erilisest puust, kivist või veekogust. Mitme luuletuse põhimotiiv seondub kodumaa ja eestlusega, Eestile pühendatud luuletused leiab SIIT

"Meil on väga hea meel, et luulevõistlusele on saadetud nii palju imelisi luuletusi. Konkurss on olnud üle ootuste edukas ja luuletusi on saadetud väga ilusatest ja salajastest Eestimaa paikadest, kuhu paljud tõenäoliselt kunagi ei satu – luuletuste kaudu on võimalik sealsest paiga vaimust aga igaühel osa saada. Võistlusele saabus luuletusi ka näiteks Vormsilt, Kihnust, Ruhnust, samuti Mandri-Eesti muinasjutulistest paikadest," kõneleb Toimetaja tõlkebüroo tegevjuht Külli Kittus.

Parimad luuletused selguvad rahvahääletusel ja võitjad tehakse teatavaks Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil.

Luuletusi saab maakondade kaupa sirvida SIIT.

Võistlusele saadetud luuletused leiab SIIT.

Kaunitele Eestimaa paikadele pühendatud luulevõistlus "Paiga vaim" on tänavu juba teine Toimetaja tõlkebüroo eestvedamisel toimuv üleeestiline loomekonkurss. Märtsis korraldas tõlkebüroo emakeelepäeva puhul koos Eesti keele instituudi, Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi ja Tallinna ülikooli humanitaarteaduste instituudiga koolinoortele esseekonkursi "Minu keel", kuhu esitati 145 tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles