Veekauss võib kuuma ilmaga siili või linnu elu päästa

Merly Raudla
Copy
Siil on üllatavalt osav ronija. Ta suudab näiteks janusena basseini ronida, kuid välja ta enam ei saa.
Siil on üllatavalt osav ronija. Ta suudab näiteks janusena basseini ronida, kuid välja ta enam ei saa. Foto: Arvo Meeks

Erakordne kuumaperiood teeb metslindude ja -loomade elu keeruliseks. Hakkajamad aiaomanikud panevad siilide, oravate ja lindude jaoks joogivett. Väikesed tegelased õpivad joogikoha väga hästi selgeks.

Mõned inimesed kannavad oma aias askeldavate väikeste metsloomade eest väga hästi hoolt ja panevad neile nii söögi- kui ka joogipoolist. Väikese Ingli Rakvere poe hoov on üks õdus siilipesa. Poe looja Evelin Liiva lausus, et tervel siilide hooajal on okaskeradele vesi ja krõbinad saadaval. “Vesi ennekõike, eriti linnas, kus on palju niidetud aedasid,” märkis Liiva. Madalaks niidetud muru sees ei leidu kuigi palju tigusid, keda siilid saaksid krõbistada. Väikese Ingli aias niidetaksegi harva, et loomakestel söögipoolist jätkuks ja neil oleks mõnusam tatsata. Liiva tunnistas, et tegelikult on siilide krõbinad hoopis saunamajja pandud, kuna muidu sööks varesekoloonia nende eest kõik ära.

Siilide jaoks on tarvis madalaid veekausse. Kõrgest kausist ei saaks loom vett kätte, sinna sisse ronides võib ta aga ära uppuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles