Lahemaal Viinistul arutletakse rannapärandi ja merekultuuri üle

Kärt Devaney
Copy
Viinistul arutletakse rannapärandi ja merekultuuri üle.
Viinistul arutletakse rannapärandi ja merekultuuri üle. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelise Kinnismälestiste Nõukogu (ICOMOS) Põhja-Balti võrgustik koostöös keskkonnaameti ja Eesti kunstiakadeemiaga kutsuvad kõiki huvilisi osalema 24. augustil Tallinnas Eesti kunstiakadeemias ja 26. augustil Lahemaal Viinistul toimuvatel rannapärandikonverentsidel. Töökeeleks on inglise keel. Üritust toetab Põhjamaade Ministrite Nõukogu.

24. augustil toimub Tallinnas Eesti kunstiakadeemias rahvusvaheline konverents “Rannaalade maailmapärand ja pärandkogukonnad”, kus räägitakse materiaalsest ja vaimsest maailmapärandist. Viinistul 26. augustil toimuval konverentsipäeval keskendutakse rannapärandile ja merekultuurile ning üritus kannab nime “Näoga mere poole – pärandi ja traditsioonide seosed”.

Laia teemaderingi avavad esinejad nii Eestist kui ka välismaalt. Nils Ahlberg Rootsist tutvustab Rootsi veepärandit ja räägib sellega seotud probleemidest. Ave Paulus Eesti keskkonnaametist räägib Lahemaa rannapärandi terviklikust kontseptsioonist. Arnstein Brekke jutustab puidutarkusest ja Norra Nordlandi maakonna rannaalade arhitektuurist. Mõkola Jakovina Ukrainast käsitleb Ukraina vürsti Halõtši maastikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles