Õpilasleiutajate konkursile on oodatud argimurede lahendused

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pildil on Põlva Jakobi kooli õpilane Mirelle Kirbits, kes pälvis 2019. aasta õpilasleiutajate konkursil kuue- kuni seitsmeaastaste laste seas esikoha oma tööga "Vallatu viilutaja".
Pildil on Põlva Jakobi kooli õpilane Mirelle Kirbits, kes pälvis 2019. aasta õpilasleiutajate konkursil kuue- kuni seitsmeaastaste laste seas esikoha oma tööga "Vallatu viilutaja". Foto: Margus Ansu

Eesti teadusagentuur kutsub 6–19-aastasi noori õpilasleiutajate konkursile lahendama igapäevaeluga seotud probleeme. Konkursi auhinnafond on 25 950 eurot. Võitja saadetakse esindama Eestit maailma suurimal teadus- ja insenerikonkursil Regeneron ISEF, mis toimub USA-s Dallases. 

Tööd tuleb esitada konkursside keskkonnas konkursid.etag.ee hiljemalt 15. oktoobriks. Täpsema info leiab konkursi kodulehelt.  

Õpilasleiutajate riikliku konkursi eesmärk on väärtustada teadust ja innovatsiooni ning tunnustada nutikaid lahendusi. Leiutamine on õppeprotsess, kus oluline on märgata ja analüüsida probleemi, et leida parim lahendus. Seejuures on oluline toetada õpilaste koostööd üksteise ja juhendajatega. Vanemate kooliastmete õpilasi julgustatakse konkursile esitama juba valminud loov- ja uurimistöid või õpilasfirmade loodud innovaatilisi lahendusi. Sel aastal tuleb olulise täiendusena esitada peale konkursitöö tööprotsessi kirjeldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles