Pesitsusrahust hooliti rohkem kui mullu

Merly Raudla
Copy
Planeeritud järelevalve toimus sel aastal 15. aprillist kuni 30. juunini ja selle aja jooksul peatati 30 raiet.
Planeeritud järelevalve toimus sel aastal 15. aprillist kuni 30. juunini ja selle aja jooksul peatati 30 raiet. Foto: Urmas Luik

Metsaomanikud ja -majandajad pidasid sel aastal kevadsuvisest pesitsusrahunõudest kinni pea poole paremini kui mullu. Pesitsusrahu ajal peatati 30 raiet ja tuvastati 12 kaitsealuse liigi pesitsemine.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et lisaks metsaomanike suurenenud teadlikkusele kevadsuviste raiete mõjust andis oma osa rikkumiste vähenemisesse ka selgem prioriteetide seadmine. “Sel aastal oli eesmärk piirata raietegevust pesade hävitamise ja kahjustamise ning lindude häirimise vältimiseks esmajärjekorras seal, kus sellel on metsalinnustikule kõige suurem mõju,” ütles Vakra.

Keskkonnaamet töötas koos keskkonnaagentuuriga välja haudelindude asustustiheduse maatriksi, mis tugines puistu kasvukohatüübile ja vanusele. Vakra sõnul oli see aluseks nii metsaomanikele, et hinnata ennetavalt oma raietegevuse võimalikku mõju linnustikule, kui ka pesitsusaegse keskkonnajärelevalve tegemisel keskkonnaametile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles