Paasi karjääri mõju hindamise arutelu toimumiskohta muudeti

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Paekivi. Foto on illustratiivne.
Paekivi. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Suurenenud avaliku huvi tõttu kolib Paasi lubjakivikarjääri keskkonnaloa taotluse keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu Haljala vallamaja koosolekute saalist Haljala rahvamajja, teatas keskkonnaamet. Arutelu toimub augusti viimase päeva õhtupoolikul.

Kivikandur OÜ taotletava loa eesmärgiks on Haljala vallas Paasi külas Loobu metskonnas ehituslubjakivi kaevandamine. Taotletava mäeeraldise pindala on 51,4 hektarit ja mäeeraldise teenindusmaa pindala 58,3 hektarit. Taotletav kaevandamisloa kehtivusaeg on 25 aastat.

Kohalikud inimesed olid karjääri vastu 303 allkirja kogunud. Muu hulgas tuletati meelde, et juba 2017. aastal oli vald teinud otsuse, et Paasi külla lubjakivikarjääri loomist ei toetata.

Lähim elamu jääks karjääri teenindusmaast 30 meetri kaugusele, kuigi valla üldplaneeringu järgi ei tohiks uusi karjääre avada majadest lähemal kui 1000 meetrit. Karjäär on ohuks ka piirkonna vääriselupaikadele ja rohevõrgustikule.

Kui Haljala vallavolikogu esimees Annes Naan pani Paasi lubjakivikarjääri keskkonnaloa taotluse keskkonnamõju hindamise programmile seisukoha andmise hääletusele, siis 17-st vallavolikogu liikmest kõik olid karjääri vastu, selle poolt ei hääletanud keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles