Kinodesse tuleb muusikaline dokumentaalfilm Kukerpillidest

Eva Samolberg-Palmi
, Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühingu liige, imetamisnõustaja
Copy
Ansambel Kukerpillid.
Ansambel Kukerpillid. Foto: Ragnar Peets

Alates 7. septembrist jõuab kinodesse Raimo Jõeranna muusikaline dokfilm “Kukerpillide rapsoodia”. Film kutsub vaataja meeleolukale teekonnale koos Eesti vanima ja populaarseima ansambliga. Kevadest sügiseni antakse hulk kontserte Eesti eri paigus ja õpitakse ära plaadi jagu uusi, spetsiaalselt Kukerpillidele kirjutatud lugusid eesti heliloojatelt, et tähistada ansambli 50 aasta juubelit enneolematu kontserdiga suures kontserdisaalis.

Vaatajal on võimalus heita pilk ka bändibussi, prooviruumi ja lava taha ning otsida koos muusikutega vastust küsimusele, mis on see, mis jääb ja ühendab. Film on pühendatud kõigile laulikutele ja pillimeestele, kes hoiavad elus rahvamuusikat.

Rapsood oli Vana-Kreeka rändlaulik, kes esitas tuntud rahvalaule, rapsoodia on sellistest lauludest kokku pandud uus teos. Režissöör Raimo Jõerand, kes on ka ise Kukerpillide lauludega üles kasvanud, väldib filmis tavapäraseid intervjuusid ja keskendub Kukerpillide fenomeni jäädvustamisel eelkõige bändiliikmete omavahelisele kooskõlale ja nende alati tänulikule publikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles