Luule pani Võsul õhu võbelema

Copy
Luuletajad kogunesid ühispildistamiseks Ukulele ette.
Luuletajad kogunesid ühispildistamiseks Ukulele ette. Foto: Lisette Luik

Taasiseseisvumispäeva õhtul sai Ukulele rannabaaris kuulata ja vaadata tosinat poeeti, kes oma loomingut publikule ette kandsid.

Esinejate luulevilumus oli erinev – kui Elo Vee ja Jürgen Rooste kuuluvad juba aastaid Eesti luule raskekahurväkke, siis leidus ka neid, kes alles valmistavad trükiks ette oma esimest luulekogu (näiteks Lee Jenner) või kes saatsid end meisterlikult kitarril (Villem Kreem). Hispaanlanna Adriana Bertran Anía kandis oma sotsiaalselt tundlikke poeese ette inglise keeles kõrgel näitlejameisterlikul tasemel ja peast. Rooste aga luges välja-prinditud värsse, visates seejuures need paberilehed, millelt tekst ette sai loetud, kohe teatraalselt põrandale, kuhu need terveks õhtuks lebama jäid.

Lisaks luulele, milles riimid muide niisama hästi kui puudusid, rääkisid poeedid muudki juttu. Oma loomingus ka rahvusromantilisi motiive kasutanud Elisabeth Heinsalu õnnitles kõiki taasiseseisvumispäeva puhul, millele publik marulist poolehoidu avaldas. Elo Vee kiitis taevani sellist esinemisvõimalust, sest nii saab ta Võsule tagasi peegeldada kõike seda head, mida ta selles looduskaunis kohas aega veetes kogenud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles