Suvel katkenud Rakvere veeprojekt jätkub mais

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui nüüd kõik hästi läheb, pääseb Rakvere veevedaja veeveost järgmise aasta septembrist, mil torutöödega ühele poole peaks saama.
Kui nüüd kõik hästi läheb, pääseb Rakvere veevedaja veeveost järgmise aasta septembrist, mil torutöödega ühele poole peaks saama. Foto: Arvet Mägi

Läinud suvel Merko algatusel katkestatud torutööd Rakvere suurejoonelise veeprojekti juures saavad jätku, sest sel nädalal allkirjastati uus leping Viimsi Keevitusega.


ASi Rakvere Vesi ja ASi Viimsi Keevitus vahel sõlmitud leping võimaldab jätkata ASi Merko Ehitus ja Tallinna Teede ASi 2010. aastal alustatud ja läinud aasta juulis pooleli jäänud ehitustöid, mille raames jõuti paika panna vaid kolmandik planeeritud torustikest.

ASi Viimsi Keevitus juhataja Jaak Ritso sõnul alustatakse töödega pärast vajalike kooskõlastuste ja lubade hankimist eeldatavalt maikuus. Tööde täpne ajakava piirkondade ja tänavate lõikes lepitakse Rakvere linna ja ehitaja vahel kokku lähinädalatel. Ehitustööd kestavad kuni järgmise aasta septembrini
AS Viimsi Keevitus rajab Rakveresse ja Roodevälja külla ligi 19 km vee- ja sama palju kanalisatsioonitorustikku ning seitse kilomeetrit sademevee kanalisatsiooni torustikku. Tööde käigus luuakse kõigile ehituspiirkonda jäävatele kinnistutele liitumisvõimalus veevõrguga ja kanalisatsiooniga, rekonstrueeritakse suurel hulgal seniseid liitumistorustikke ning luuakse võimalused sademevee ärajuhtimiseks piirkondades, kus on probleeme sademevee liigsete kogustega.

AS Rakvere Vesi andis lepingu allkirjastamisel ehitajale üle ehituspiirkonna geodeetilised mõõdistused, mistõttu projekteerimisega on võimalik alustada kohe. Paraku ei jõutud eelmise, pooleli jäänud ehituslepingu raames valmis ehitusprojektideni, mistõttu tuleb ehitajal kogu projekteerimistöö uuesti teha, samuti tuleb uuesti kooskõlastada kinnistute liitumispunktid.

Seetõttu palutakse kinnistuomanikelt mõistvat suhtumist, liitumispunktide kooskõlastused teenivad eesmärki tagada piirkonna kõikidele hoonetele tehniliselt parim lahendus liitumiseks tänavale kavandatavate torustikega.

Informatsiooni ehitustööde ajagraafiku ja tänavate sulgemise kohta hakatakse avaldama ASi Rakvere Vesi kodulehel www.rakvesi.ee.

AS Merko Ehitus tõi lepingust taganemise põhjuseks erimeelsused tellija ehk linnaga. Rakvere veefirma esindaja Aivar Lõhe aga leidis, et tegelikuks põhjuseks oli selleks hetkeks ehitusturul kujunenud olukord, kus ehitajad lihtsalt ei tulnud riigihankel pakutud summadega enam välja.

Töid alustati 2010. aasta 28. septembril. Esialgse kava kohaselt pidid tööd lõppema tänavu kevadeks.
ASi Rakvere Vesi juhataja Urmas Krikk ütles, et lepingu rahaline maht on praeguseks oluliselt tõusnud, ulatudes 9,6 miljoni euroni. Vanas lepingus oli see 100 miljonit krooni (üle kuue miljoni euro).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles