Kass kolleegiks, miks mitte!?

Merly Raudla
Copy
Just enne seda kui Roosi pimedaks jäi, tõstis Väikese Ingli pere Rakvere kaupluses mööblit ringi. Kiisu nägi ära, kus mis on, ning nüüd ta liigub asjade vahel vaevata ringi.
Just enne seda kui Roosi pimedaks jäi, tõstis Väikese Ingli pere Rakvere kaupluses mööblit ringi. Kiisu nägi ära, kus mis on, ning nüüd ta liigub asjade vahel vaevata ringi. Foto: 5 x Marianne Loorents

On ju teada lugu, et mõni kass kipub omapäi käima. Mõni neist käib nii, et leiab omale uue ja parema kodu. Vahel võib juhtuda aga sedasi, et kass valib endale koduks inimeste töökoha. Kontorikass Viki, lillepoekass Roosi ja mõisakass Miisbeth von Rosen just niimoodi tegidki.

Roosi armastab inimesi

Ühel novembriõhtul 12 aastat tagasi tegi Väikese Ingli looja Evelin Liiva Rakvere poekese ruumides remonti. Ta turnis parasjagu tapeedipaaniga treppredelil, kui nägi aknast kolmevärvilist kassi tänaval kõndimas. Loomasõber tundis kohe, et asi on imelik. Miks peaks kassipreili, sest kolmevärvilised kiisud on emased, üksi sügisõhtul ringi kolama? Liiva patsutas tapeedi seinale ning läks uksele vaatama, kuhu loom läks. Niipea kui ta ukse avas, astus tumedakirju kasukaga kass tuppa. Täpselt nii, nagu oleks just koju jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles