Reedel tuleb kuni 26 kraadi sooja

Merly Raudla
Copy
Reedel on kõrgrõhkkonna servas nii selget taevast kui ka pilvi ning öösel tekib ka udu.
Reedel on kõrgrõhkkonna servas nii selget taevast kui ka pilvi ning öösel tekib ka udu. Foto: Vladislav Musakko

Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb reedel kuni 26 kraadi sooja ja peamiselt paistab päike. 

Reedel on kõrgrõhkkonna servas nii selget taevast kui ka pilvi ning öösel tekib udu. Kergete hoogsadude võimalus on põhiliselt Eesti idaosas. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10–15, rannikul kuni 20, päeval 20 kuni 26 kraadi.

Öösel on Lääne-Eestis vähese pilvisusega ilm, Ida-Eestis on pilvisem. Kohati on udu ja sajab uduvihma. Puhub idakaare tuul 1–7, rannikul kuni 10 m/s. Sooja on 10–16, rannikul kuni 20 kraadi.

Peipsi järvel puhub kirde- ja põhjatuul 3–7 m/s. Laine kõrgus on 0,3–0,7 meetrit. Ilm on olulise sajuta. Nähtavus on hea, kohati on udu. Sooja on 15–18 kraadi.

Ennelõunal on pilves selgimistega ilm, pärastlõunal pilvisus hõreneb. Kohati sajab veidi vihma. Puhub idakaare tuul 3–8, rannikul puhanguti 11 m/s. Sooja on 20–26 kraadi. 

Laupäeval jääb kõrgrõhuala ikka servaga Eestit katma. Öö on selge ja sajuta ning õhutemperatuur langeb 9 kuni 15 kraadini, rannikul veidi alla 20 kraadi. Päeval kõrgrõhuala mõju pisut väheneb. Pilverünkadel on võimalus areneda, osa neist saab sajuküpseks ning pärastlõunal sajab üksikuis paigus hoovihma. Kagu- ja idatuul on nõrk, päeval tuntav. Õhutemperatuur tõuseb 25–30 kraadini, tuulele avatud rannikul on kuni 22 kraadi.

Pühapäeval kõrgrõhuala tasapisi nõrgeneb, aga selle äärmises lääneservas on veel laialdaselt selge ja suurema sajuta ning kuum ilm. Tuul on nõrk ja muutliku ilmaga. Õhutemperatuur langeb öösel veidi alla 15 kraadi, rannikul on kuni 19 kraadi, päeval on 25–30 kraadi.

Esmaspäeval liigub Eesti kohale nõrk madalrõhuvöönd ja mitmel pool on sajuhooge. Tuul pöördub kirdesse ja itta ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 15 kraadi ümber, päeval tõuseb 21–26, lõuna pool kuni 29 kraadini.

Teisipäev tuleb madalrõhuvööndi servas kohatiste vihmahoogudega ja välistatud pole äike. Puhub võrdlemisi tugev põhja- ja kirdetuul. Õhumass on värskem, öösel langeb temperatuur 15 kraadi ümbrusse, päeval tõuseb 18 kuni 22 kraadini.

Kolmapäeval saab tõenäoliselt jahedam õhumass võimule ning õhutemperatuur jääb öösel enamasti alla 15 kraadi, päeval tõuseb 20 kraadi piirile. Läänepoolse kõrgrõhuala ja idapoolse madalrõhuvööndi piirimail on ilm sajuhoogudega ja kirdetuul tõuseb tugevaks.

Neljapäev möödub kahe rõhuala piiril sagedaste vihmahoogudega ja põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhumass on jahe ning öised miinimumid langevad sisemaal 5 kraadi ümbrusse, päevane temperatuur tõuseb aga 15 kraadi lähedale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles