Rakvere tiike puhastatakse tänavu teist korda

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Supeluse pargi tiikide puhastamine juunis 2022.
Supeluse pargi tiikide puhastamine juunis 2022. Foto: Kristel Mänd

Sel nädalal algab Rakvere linna tiikides teistkordne veetaimede niitmine, sest pikka aega kestnud suvekuumus on pannud siinsetes madalapõhjalistes tiikides veetaimed vohama.

Niitmistöid tehakse Rahvaaia ja Kirikupargi tiikides, Silla tänaval asuvas Süstatiigis ja L. Koidula tänaval asuva Supeluse pargi tiikides.

Rakvere linnaaedniku Kärt-Mari Paju sõnul saavad Rakvere tiigid oma vee Soolikaojast, mille veekvaliteeti halvendab kõrge nitraatide sisaldus vees. "Tiikide veepeegli seisukorda mõjutavad eelkõige hõljuvad vetikad, mis veepinda kihina katavad. Vetikate  lagunemine põhjustab ebameeldiva lõhna levikut. Tiikide niitmisega vähendatakse veetaimede vohamist ja püütakse vältida tiikide kinnikasvamist," rääkis Paju.

Niitmise esimeses etapis puhastab niidumasin oma sõeltega veepeegli ja teises etapis niidab maha tiigipõhjas kasvavad taimed ja koristab need ära. "Rakvere tiigid on madalad, valgus- ja toitainerikkad, mis kokkuvõttes põhjustabki veetaimede ja hõljuvate vetikate vohamist," nentis Paju.

Tiigipuhastuse tulemuseks on puhas veepeegel, mis silmale ilus vaadata, ühtlasi parandab puhastamine veekogu seisukorda. Maha niidetud taimed kogutakse veest kokku, ladustatakse kaldale ja peale nõrgumist viiakse jäätmekeskusesse komposteerimisele.

Töid teeb OÜ Preisor, ja kui ilmaolud lubavad, lõppevad need 1. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles