Neeruti mõisa pargis kõlab "Aaviku aedade muusika"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Neeruti mõisapargis saab kuulata Robert Jürjendali viimaste aastate heliloomingut.
Neeruti mõisapargis saab kuulata Robert Jürjendali viimaste aastate heliloomingut. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna õhtul kõlab Neeruti Buxhöwdeni mõisa pargis kontsert "Aaviku aedade muusika", kus astuvad kuulajate ette Robert Jürjendal (kitarrid, elektroonika), Anti Jürjendal (tšello) ja Toomas Rull (löökpillid).

"Aaviku aedade muusika" on sündinud eri aastaaegadel metsade ja rabade äärses Aaviku talus Harjumaal. 

Kontserdikavva kuulub Robert Jürjendali viimaste aastate helilooming, kus on filmi-ja teatrimuusikat ning koorimuusikaseadeid. Helikeelelt on "Aaviku aedade muusika" meloodiline, värske harmooniaga, kohati maisema tunnetusega uusromantism, kohati kosmilisema koega fantaasia.

Neeruti mõisas toimuval kontserdil üles astuv Toomas Rull on Eesti üks parimaid löökpillimängijaid, kelle osalusel on ilmunud suur hulk džäss- ja rokkmuusikaalbumeid.

Robert ja Anti Jürjendali koostöö sai alguse Vanalinna muusikamaja kitarristuudio albumil "Kõla coda" (2005) ja jätkus aastaid hiljem Robert Jürjendali albumitel "Rõõmu allikas" (2013), "Valguse palsam" (2015) ja "Vesi leiab tee" (2021). Nad on teinud sõnalis-muusikalisi etteasteid koos luuletaja Doris Kareva ja vaimulik Jaan Tammsaluga, esinenud kirikutes, mõisates, klubides ja festivalidel nii Eestis kui ka välisriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles