Jaanus Lekk avab fotonäituse Lahemaast

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Üks Jaanus Leki tabatud lummavatest hetkedest Lahemaal.
Üks Jaanus Leki tabatud lummavatest hetkedest Lahemaal. Foto: Jaanus Lekk

Fotograaf Jaanus Lekk avab kolmapäeval, 31. augustil kell 16 Lääne-Virumaa keskraamatukogus fotonäituse "Jalutuskäik Lahemaal". 

Jaanus Lekk rääkis, et puutus fotograafiaga kokku juba varajases teismeeas. "Vanaema, kes mu fotohuvi märkas, soovitas sahvri taarast tühjendada ja rahaks teha. Saadud summa, 20 rubla eest ostsin oma esimese fotokaamera Smena 8," meenutas ta. "Taskurahast panin mõne aja pärast kodus vannitoas ka fotolabori püsti ning uppusin müstilisse fotomaailma."

Aegade jooksul on Jaanus Lekk kasutanud mitmesuguseid fotoaparaate ja püüdnud hetki peamiselt 35-millimeetrisele mustvalgele fotofilmile. "Lisaks sotsiaalsete tegevuste jäädvustamisele pakkus mulle huvi looduses fotoaparaadiga ringi käia, et tabada salapära, mida inimene looduses sageli ei märkagi," sõnas Lekk.

Fotograafia jättis ta soiku videomaailma pealetungi tõttu 1990. aastate lõpus. "Edasi pühendusin peamiselt liikuva pildi jäädvustamisele. Videokaamera on mul tänaseni truuks kaaslaseks," nimetas ta.

Aga vana arm – fotograafia – andis endast taas nõudlikult teada ja tuli Jaanus Leki ellu tagasi. "Kaasaegne digitaalne ja professionaalne fotokaamera Sony a7 III on mind oma võimekusega ja objektiividega lummanud," lausus fotograaf. 

Hea töövahendiga looduses tabatud hetki, mis on jäädvustatud kahe viimase aasta jooksul Lahemaa rahvuspargis, soovibki Jaanus Lekk vaatajatega jagada.

Näitus jääb avatuks septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles